Energie-Blog

André Jurres

over mij

André Jurres (1963) heeft een technische en een marketing achtergrond. Hij heeft meer dan 29 jaar professionele ervaring in de sectoren van media, multimedia, telecommunicatie en energie.

Aan het begin van zijn loopbaan specialiseerde hij zich in het management van multimedia en turnkey projecten, nadien was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling, bouw en uitbating van telecom operatoren in Frankrijk, Rusland en Nederland bij bedrijven zoals TeliaSonera en Belgacom.

In november 2001 richtte André Jurres WattPlus/Essent Belgium op als nieuwe energieleverancier op de Belgische markt met de bedoeling om actief mee te werken aan een succesvolle vrijmaking van de markt.

Van september 2002 tot september 2006 was hij CEO van Essent Belgium.

Sinds 2007 is hij bezig met de ontwikkeling, financiering en uitbating van nieuwe duurzame energieprojecten als co-oprichter van NPG energy. Sinds oktober 2017 onder de naam Volt Energie. Verder geeft hij advies aan verschillende beleidsmakers en politici in relatie tot energievraagstukken die moeten leiden tot een betere liberalisering.

Auteur van diverse studies zoals Back to the Future (over schone kolen technologieën en de prijs van onze kernenergie). Verder begeleidt en investeert hij in diverse bedrijven. Sinds 2006 heeft André een energie blog waar wekelijks actuele thema's worden in toegelicht ( www.energie-blog.com )

André's motto is: haal het maximum uit je dag!

Over Energie-Blog

Energie-blog.com is een blog met als onderwerp energie. Op dit platform voor hoofdzakelijk de electriciteits- en gasmarkt worden zaken besproken zoals trends, nieuwe regel- en wetgeving, technische ontwikkelingen en discussies. De bedoeling is om een blog te bouwen waar iedereen die actief is in onze markt meewerkt aan transparante en correctie informatie zodat onze industrie beter begrepen wordt. Alle ideeën omtrent uitbreiding en verbetering van onze energieblog zijn uiteraard welkom.
Tot blogs,

André Jurres

andre.jurres@voltenergy.eu

 • De Telecom age

  Periode 1991-2002
  In aanloop naar het jaar 1998 werkte André voornamelijk voor TeliaSonera en Proximus in hoofdzakelijk Frankrijk, Nederland en Rusland waar nieuwe mobiele en ...


  Lees meer
 • Energy age

  In 2001/002 vroeg een zakenvriend in Maastricht mij om hem en zijn directie bij te staan om een strategie te bepalen hoe om te gaan met de liberalisering in de energiemarkt. André richtte daardoor eind 2001 WattP ...


  Lees meer
 • NPG energy

  Reeds in 2007 startte André samen Jacques de voorbereiding voor de ontwikkeling van een bedrijf dat lokale ontwikkelaars ging helpen in het verwezelijken van hun duurzame energieprojecten in de Benelux ...


  Lees meer
 • André invest

  Naast mijn operationele activiteiten maak ik graag tijd voor studies die ik aan diverse overheden en bedrijven ter beschikking stel om zo meer inzicht of ideeen te geven in onze markten ....


  Lees meer